Utóbbit előbb.
Ehhez érdekes módon kell krumpli, hámozva, mosva, puhára főzve. Meg brokkoli. Azt nem kell hámozni, a többi viszont szintén. Lehet ugyanabban lábosban is. Só. Nihtfordémkind nohdácu leveskocka. Arányok: négy krumpli, egy brokkoli. És ha már puha, akkor a vizet leöntve botmixolni, tejjel, vízzel felváltva felönteni, amíg kívánt sűrűségű nem lesz. A miénkben szinte megállt a kanál. Croutonnal tálalva fogyasszuk. Ami nem más, mint kockákra vágott pirítós. Ígyni:
A hét csirkecombot félbe, így már tizennégyről beszélünk, ezeket szépen megmosni, befűszerezni ízlés szerinti mennyiségű sóval, szójaszósszal. És mivel valahogy sosem sül meg semmi a sütőben, ezért egy kevés olajon, serpenyőben előpírít. Aztán beleforgat kb fél üveg (2-3 dl?) ketchupos-két-három kiskanalas mézes elegybe. És aztán a sütőbe be. 200 fokon, időnként forgatva, a kecsápos lével locsolgatva szerintem egy óra. Rizzsel, sok szalvétával.
Igazából bevalljuk, ez egy főző-tribute. Szóval felteszünk egy tribute-ot, mögé meg egy igazit. És akkor akik tényleg főznek.
Ha a brokkolilevesről először nem öntitek le a levet, akkor utána nem kell vizet adni hozzá. Viszont ha nem tudjátok, hogy majd mennyi lére lesz szükség, akkor pedig érdemes leönteni egy részét pohárba, és utána szükség szerinti mennyiségben visszaönteni.
VálaszTörlésA leveskockáról inkább nem mondok semmit.