Hozzávalók:
45 dkg lapocka
6-7 vegyesméretű krumpli
1 tejföl
2 tojás
sok trappista sajt
Az unusual páchoz:
Másfél-két evőkanál mustár, kevesebb cajun fűszerkeverék, mint, bár ettől a pikantéria, olivaolaj, vegeta, szeletekre vágott fokhagyma és kockára vágott hagyma.
Ennek most azért más íze lett, mint az eddigieknek.
Nu. A húst bekenegetni ezzel a trutymószerű dologgal, aztán jénaiba. Alálocsolni egy kis vizet - ez később kiderült, hogy tényleg kevés lett, szóval utánlocsolni. Fóliával a tetején sütni, sokáig, sokáig, aztán nélküle is, előbb-utóbb meg fog puhulni. Azt hittük, előbb, az utóbbot nem vártuk meg. Közben nem árt forgatgatni, locsolgatni.
Krumplit puhára főzés után tepsibe szeletelve, a tejföl-tojás keverékkel meglocsolva a már fólia nélküli jénai mellé szintén a sütőbe.
Ha a hús megpuhult, akkor reszelt sajtot a krumplira, sütni, tálalni.
Ami nem sikerült:
Valahogy a tejföl-tojásból rántotta lett, így is finom ám, de azért kérjük az ötleteket a máshogyra.
A húshoz nagy türelem kell, a maró éhség kontraproduktív.
Az uborkasalátát is gyakorolni kell még, fénykép nem is készült, pedig azt is ettünk hozzá.
A húshoz nagy türelem kell, a maró éhség kontraproduktív.
Az uborkasalátát is gyakorolni kell még, fénykép nem is készült, pedig azt is ettünk hozzá.
Az újabb transznemű mindeközben kevéssé transzneműt énekel.
Szerintem kettő helyett egy tojás megoldás lehet a rántottára, bár én még sosem csináltam francia rakott krumplit, csak magyart, abban meg csak keménytojás van.
VálaszTörléstejszín tejfől helyett? a franciáknak tudtommal nincs is rendes tejfölük, meg a quiche-hez is tejszín kell a tojáshoz. esetleg :)
VálaszTörlés