2009. február 10., kedd

Pikáns lapocka francia rakottkrumplival

Vagy valami olyasmi.

Hozzávalók:

45 dkg lapocka
6-7 vegyesméretű krumpli
1 tejföl
2 tojás
sok trappista sajt

Az unusual páchoz:

Másfél-két evőkanál mustár, kevesebb cajun fűszerkeverék, mint, bár ettől a pikantéria, olivaolaj, vegeta, szeletekre vágott fokhagyma és kockára vágott hagyma.

Ennek most azért más íze lett, mint az eddigieknek.

Nu. A húst bekenegetni ezzel a trutymószerű dologgal, aztán jénaiba. Alálocsolni egy kis vizet - ez később kiderült, hogy tényleg kevés lett, szóval utánlocsolni. Fóliával a tetején sütni, sokáig, sokáig, aztán nélküle is, előbb-utóbb meg fog puhulni. Azt hittük, előbb, az utóbbot nem vártuk meg. Közben nem árt forgatgatni, locsolgatni.



Krumplit puhára főzés után tepsibe szeletelve, a tejföl-tojás keverékkel meglocsolva a már fólia nélküli jénai mellé szintén a sütőbe.

Ha a hús megpuhult, akkor reszelt sajtot a krumplira, sütni, tálalni.

Ami nem sikerült:

Valahogy a tejföl-tojásból rántotta lett, így is finom ám, de azért kérjük az ötleteket a máshogyra.
A húshoz nagy türelem kell, a maró éhség kontraproduktív.
Az uborkasalátát is gyakorolni kell még, fénykép nem is készült, pedig azt is ettünk hozzá.


Az újabb transznemű mindeközben kevéssé transzneműt énekel.

2 megjegyzés:

  1. Szerintem kettő helyett egy tojás megoldás lehet a rántottára, bár én még sosem csináltam francia rakott krumplit, csak magyart, abban meg csak keménytojás van.

    VálaszTörlés
  2. tejszín tejfől helyett? a franciáknak tudtommal nincs is rendes tejfölük, meg a quiche-hez is tejszín kell a tojáshoz. esetleg :)

    VálaszTörlés